Alex Ignat: voluntariatul inseamna deschiderea unor noi porti, a unor oportunitati imense

Pe Alex Igant l-am cunoscut anul trecut, daca nu ma insel. A venit la mine si mi-a spus cine e, ce face si ca ma citeste de foarte mult timp. Mi s-a parut extraordinar curajul lui (nu spun ca trebuie sa ai curaj ca sa saluti pe cineva, spun pentru ca eu la varsta lui nu aveam acest curaj. O spun in semn de admiratie!)

Anul acesta, cand am dat drumul la inscrierile pentru voluntari, m-a contactat si a spus ca vrea sa se impice mai mult. Mi-a spus ca vrea sa se organizeze la el in liceu si sa aduca o parte (daca nu chiar pe toti) din voluntarii de care avem nevoie sa ne ajute sa ne ducem la bun sfarsit actiunea.

Am fost extrem de incantat de acest lucru. Am fost incanta in primul rand sa vad ca proiectul trezeste astfel de interse (e destul de putin probabil ca un adolescent sa fie interesat de un voluntariat care are ca beneficiari varstnicii – nu spun ca nu au beneficii mari, spun ca poate, cel putin asa am crezut noi, nu am comunicat noi foarte bine acest lucru) si pe langa asta, am fost extrem de incantat de faptul ca nu s-a rezumat doar la ce i se da sa faca. Faptul ca a venit cu propuneri, cu solutii, ca nu astepta sa-i spun eu, sau altcineva ce sa faca, ca intreba el, ca punea el mana, ca, pe scurt, s-a implicat activ in tot ceea ce a insemant Nepoti de Craciun, a inseamnt enorm pentru mine. Asta e, dupa cum o spun de ceva timp, generatia care va schimba in bine Romania! Cred cu tarie acest lucru.

Alex Ignat are 17 ani, este elev in clasa a XI-a la Colegiul Tehnic de Comunicatii Augustin-Maior si este presedinte al Consiliului Scolar al Elevilor.

Pentru mine campania a insemnat deschiderea unor noi porti, a unor oportunitati imense si m-a facut sa-mi dau seama de puterea pe care noi, tinerii, o avem si din pacate nu pretuim asta la maximum.

Voluntarii au fost, dupa parerea mea, cei mai saritori si implicatori voluntari dintre toti pe care i-am cunoscut tinand cont de faptul ca mai am cateva voluntariate in spate. S-au descurcat de minune in tot ceea ce au avut de facut, mai mult decat atat, m-au insotit la vizitarea CZV nr. 1, unde au jucat cu bunicutii remi, sah, table.

Acestia, desi fiind majoritatea la primul act de voluntariat au dat dovada de amiabilitare, implicare si mai mult decat atat sufletism! Sufletism pentru ca dupa parerea mea nu poti face parte intr-o asemenea campanie daca nu iti pasa macar putin de acele persoane fara statut financiar decent. Banuiesc ca pentru ei aceasta experienta le-a deschis ochii si incetul cu incetul sper sa isi dea si ei seama cat de important e un voluntariat si de puterea pe care o au in mainile lor!

Am spus doar de Alex pentru ca el a fost persoana care a luat atitudine, pentru ca el a lipit afisele prin scoala, pentru ca el a fost cel care si-a coordonat colegii, pentru ca el a fost liantul dintre noi si elevii de la liceu, dar cu siguranta fiecare din voluntarii care ne-au ajutat in aceasta editie, merita toate laudele noastre, pentru ca au fost cel putin la fel de implicati.

#NepotideCraciun – un proiect livrat de FAN Courier
Sponsori :  
Dames , Banca TransilvaniaFarmaciile DonaIT SelectStarbucksCiorchinMTC ImpexDaisler Print HouseFundatia VodafoneAgentia TASClass Fiscal ConsultingFantasmagiaE.ON Romania, Avon Cosmetics
Sustinatori:
 CDJ-events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *