Cand eram copil ajutam carabusii sa treaca strada

Cu Alina am intrat in contact acum cateva saptamani, imediat dupa ce am dat startul campaniei Nepoti de Craciun, editia 7.  Mi-a scris ca vrea sa se implice activ in campanie. Eu am fost mai mult decat incantat, ea fiind prima care a raspuns pozitiv anuntului nostru.

Alina Maier urmeaza cursurile la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir, fiind de parere ca acest domeniu de activitate te construieste ca om, te ancoreaza in realitate si te ajuta sa iti gasesti echilibrul necesar, oferind posibilitatea de a intelege mai bine toate nodurile societatii, modul in care se leaga, precum si toate aspectele si laturile vietii. Asadar, dreptul ne ofera sentimentul ca detinem un atuu, ca avem puterea de a controla jocul, caci informatia, astazi, este cea mai puternica arma.

Azi dimineata, cand am ajuns la birou, dupa ce ieri am fost pe valea Ariesului sa impartim restul de cadouri, am primit acest e-mail de la ea. M-a emotionat pana la lacrimi si asta nu (doar) din pricina cuvintelor de bine pe care ni le-a adresat, ci mai degraba pentru ca ne-a confirmat faptul ca aceasta actiune umanitara, Nepoti de Craciun, are un impact, dupa cum altfel ne dorim, si asupra celor care fac bine. Asupra voluntarilor.

Dragi initiatori ai campaniei “Nepoti de Craciun”,

Felicitari pentru ca ati reusit sa faceti o trecere frumoasa de la „singur” la „impreuna”! Impreuna cu cei care pot ajuta, impreuna alaturi de cei care au nevoie de o mana de ajutor. Lumea o putem schimba impreuna, prin gesturi mici si frumoase, aratand ca ne pasa, iar aceasta este o mica latura, a ceea ce ne-ati invatat, pe tot parcursul acestor zile. Eforturile voastre au fost cu atat mai mari in conditiile in care a trebuit sa acordati atentie  beneficiarilor (si nu numai),  drept urmare in urma unei mature chibzuinte, dupa ce ati tras linie la finalul campaniei, ati constatat din nou, cifre astronomice si care sper eu, vor fi din ce in ce mai mari.

Experienta a fost inedita, iar la sfarsitul drumului tin sa va multumesc voua in deosebi, pentru ideile impartasite si implicarea manifestata. Discutiile pe care le-am purtat cu voi (Gog si Ciulea), cu ocazia intrevederii avute, desi efectuate intr-un interval de timp relativ scurt, nu au facut decat sa-mi intareasca atat increderea de sine, cat si convingerea ca va voi avea alaturi, in ceea ce priveste dorinta de reformare a spiritului civic.

Va multumesc nu numai pentru energia depusa si transmisa in constientizarea si (re)activarea spiritului civic, dar si pentru promovarea valorilor umane. Va multumesc pentru ca redati celor aflati in impas, speranta si uneori, chiar motivatia de a trai, alaturi de omuletii care se alatura campaniei, an de an.

Dane, tie iti multumesc pentru ca m-ai facut sa cred cu tarie, ca lumea e mult mai buna decat credeam, ca nu fura, ca nu urmareste utilizarea manevrelor dolosive pentru a obtine un folos; m-ai facut sa inteleg cu cine merita sa concurez, si cat de salvatoare este starea de calmitate, in situatiile de forta majora.

Iar tie Gog, iti multumesc ca m-ai facut sa realizez, ca traim intr-o lume mai buna datorita unor oameni ca tine si ca Ciulea; iti faci familia mandra de ceea ce ai realizat, si analizand vorbele mamei tale, citez: “Nu l-as fi dat pe 10 fete, dar l-am dat pe una”, denota fericirea si implinirea din inima dansei; peste ani,sunt convinsa ca vei lasa o amprenta  vizibila, constienta si de nesters asupra lumii.

La inceputul campaniei ma motiva o amintire foarte trista. Mi-am spus atunci ca nu o sa mai trec mai departe doar intinzand o hartie de 5 lei. Trebuie sa pot face mai mult. Si am reusit; datorita voua… Nu stiu daca este o deviza sau un motto, dar este motivarea mea. Consider ca toti putem face mai mult. Nu trebuie sa fim  bogati, genii, oameni perfecti, nici timp liber foarte mult nu trebuie sa avem. Fiecare poate contribui, trebuie doar sa vrea. Doar ca acum avem alte mijloace, avem informatii, rela?tii, baza materiala…acum putem face ceva care sa conteze.

Cand eram copil ajutam carabusii sa treaca strada; acum pot ajuta un om sa treaca o iarna, o boala, poate chiar o viata.

Acum incepe sa ma motiveze bucuria oamenilor ajutati, care imi da forta, de a merge mai departe. Totodata, ma motiveaza oamenii care ni s-au alaturat. Frumusetea lor. Ma simt salvata atunci cand vad ca mai exista oameni buni si frumosi.

Singura frumusete care nu se ofileste niciodata este frumusetea sufleteasca. Oamenii frumosi sufleteste, precum sunteti voi,  nu sunt vizibili, nu au imagine si nu isi doresc recompense. Drept urmare, gesturile voastre sunt izbvitoare pentru altii. Acei “altii” vor aprecia si multumi acel gest toata viata.

Va asigur de angajamentul meu ferm pentru punerea in aplicare a ideilor rezultate, precum si a altor campanii, si de intreaga mea disponibilitate in a impartasi idei si a gasi impreuna cele mai viabile solutii pentru realizarea unei reforme reale a tot ceea ce inseamna implicare, devotement, invatare, perspicacitate, determinare. Sa fiti mereu voi, pentru ca sunteti unici.

Si va rog sa tineti minte un lucru: anii nu se mai intorc, dar se intorc persoanele dragi pe care le-ati adunat in ei.

Iar pentru a incheia cum se cuvine scrierea acestor randuri, care nu au fost premeditate, va spun ca daca vedeti pe cineva fara zambet sa-i dati unul de-al vostru. Pentru ca de la voi porneste schimbarea, cat si infaptuirea anilor de inspiratie pentru generatiile de oameni sensibili care vor urma. Va multumesc din nou, si la infinit!

#NepotideCraciun – un proiect livrat de FAN Courier
Sponsori :  
Dames , Banca TransilvaniaFarmaciile DonaIT SelectStarbucksCiorchinMTC ImpexDaisler Print HouseFundatia VodafoneAgentia TASClass Fiscal ConsultingFantasmagiaE.ON Romania, Avon Cosmetics
Sustinatori:
 CDJ-events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.