Voluntari ideali, prieteni de vis

In actiuni de voluntariat te implici doar daca iti doresti cu adevarat sa ajuti niste oameni pentru o cauza anume. Actiunile de voluntariat te fac mereu un om mai bun, plin de speranta privind spre viitor si au puterea de a schimba lumea in care traim, de a schimba oamenii in jurul carora traim.

Asa cum stiti deja, un grup destul de mare de liceeni a luat parte la actiunile pe care le-am desfasurat pentru a strange donatii pentru varstnicii din centrele de zi. Pe langa acestia ni s-au alaturat si cativa studenti. In total au fost 70 de omuleti minunati si au fost alaturi de noi timp de 6 zile pline de emotii.

Toti voluntarii au fost de vis! Tineri entuziziasti, plini de energie pozitiva, oameni care au muncit mult, care si-au dat interesul ca pana si cel mai mic detaliu sa fie pus la punct, dar care, in tot acest timp, nu au uitat sa zambeasca si sa se simta bine unul in compania celuilalt.

Alex, este elev la Colegiul Tehnic de Comunicatii „Augustin Maior” Cluj Napoca. A aflat despre Nepoti de Craciun de pe blogul lui Dan Ciulea. S-a implicat in proiect pentru ca ii place sa interactioneze cu lumea si sa dea mereu o mana de ajutor oricui. Ceea ce nu a banuit nici macar o data este faptul ca a ajuns sa coordoneze o parte din voluntari. Asta s-a intamplat dupa ce a decis sa imprastie informatiile despre acest proiect, mergand prin salile de clasa si explicand ce anume face proiectul Nepoti de Craciun atat de special. Colegii lui au fost atat de receptivi, incat in scurt timp s-a inchis lista de inscriere. Uimirea lui Alex a fost foarte mare cand a vazut ca in ziua urmatoare mai erau elevi care voiau sa se implice si doreau sa se inscrie ca voluntari in acesta campanie de strangere de donatii pentru bunicutii din centrele de zi din Cluj Napoca plus alte cateva localitati din jurul municipiului.

I-am intrebat pe cativa ce inseamna Nepoti de Craciun, iar cateva raspunsuri interesante, spunem noi, sunt urmatoarele:

Alex: daruire, emotie, munca de echipa.

Paula: Nepoti de Craciun este o experienta de viata care mi-a inmuiat sufletul. Am vazut ca unii bunicuti nu au pe nimeni si nu sunt cautati de nimeni, asa ca m-a facut sa regret ca nu tin legatura cu bunicii mei.

Marcel: iubire, magie, ajutor, prietenie, respect.

Mircea: bunatate, omenie, frumusete, compasiune.

Renata: Nepoti de Craciun inseamna un zambet daruit bunicutilor.

Andrada: Nepoti de Craciun inseamna una din cele mai frumoase experiente pe care le-am trait pana acum.

Corina: Nepoti de Craciun este proiectul care m-a schimbat din punct de vedere emotional.

Simona: Nepoti de Craciun este cel mai fain proiect EVER! Si acum imi vin in minte privirile bunicutilor pline de dragoste, bucurie si caldura.

Brandy: Nepoti de Craciun inseamna ceva ce as repeta cu drag si mi-as dori sa nu fie doar de Craciun, ci mult mai des.

Si ca sa ne demonstreze ca s-au atasat de noi si de acest proiect, ne-au aratat azi ca inca mai vor sa ne aiba prin preajma. Prin urmare, o mare parte din ei au venit la concertul de colinde sustinut de catre o parte din bunicutii pe care am reusit sa ii ajutam si in acest an si sa le aducem un zambet pe buze, eveniment ce a avut loc la Casa de Cultura a Studentilor. Aaa! Si sa nu uitam ca dupa ce au aflat ca nu au apropiati, o parte din ei s-au intors la cativa bunicuti pentru a petrece timp cu ei.

Copii, ne-ati fost de un real ajutor si spunem cu inima deschisa si cu mare drag ca va asteptam si anul viitor, sa-i bucuram pe bunicutii pe care ati reusit sa ii cunoasteti la cea de a VII-a editie a proiectului Nepoti de Craciun.

Domnilor profesori din licee, domnilor profesori din universitati, va rugam sa tineti cont de faptul ca educati niste copii sensibili, plini de aspiratii, oameni ale caror visuri pot deveni realitate daca primesc un imbold din partea celor care ii înconjoara, din partea dumneavoastra. Haideti sa ne incurajam tinerii sa creada mai mult in ei, haideti sa cream lumea in care cu totii visam sa traim.

#NepotideCraciun – un proiect livrat de FAN Courier
Sponsori :  
Dames , Banca TransilvaniaFarmaciile DonaIT SelectStarbucksCiorchinMTC ImpexDaisler Print HouseFundatia VodafoneAgentia TASClass Fiscal ConsultingFantasmagiaE.ON Romania, Avon Cosmetics
Sustinatori:
 CDJ-events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *