Telefonul varstnicului

Fenomenul imbatranirii populatiei este incontestabil atat la nivel mondial si european, cat si la nivel national. Peste trei milioane de persoane din populatia totala a Romaniei este reprezentata de persoane cu varsta de peste 65 ani, conform Institutului National de Statistica.

Pe langa problemele financiare si cele medicale, categoria de populatie cu varsta de peste 65 ani intampina doua mari probleme: singuratatea si accesul limitat la informatie. Acestea sunt cauzate atat de fenomenele sociale de izolare si discriminare a persoanelor varstnice, cat si de migratia accentuata din ultimii ani a familiilor tinere. In plus, maladiile moderne, precum cancerul, fac multe victime in randul populatiei tinere, lasand varstnicii fara copii, rude sau prieteni (grup de suport si sursa de informare) si contribuind la izolarea sociala a acestora.

TELEFONUL VARSTNICULUI este o linie telefonica gratuita si confidentiala, destinata varstnicilor din Romania. La numarul de telefon 0800 460 001 pot suna varstnici care au nevoie de informare si consiliere, dar si daca se simt singuri, din pricina izolarii sociale foarte raspandite printre persoanele cu varsta de peste 65 de ani.

Linia telefonica gratuita 0800 460 001 este disponibila intre 08.00 si 20.00, de luni pana vineri.

telefonulvarstnicului

Telefonul Varstnicului este un proiect dezvoltat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in parteneriat cu Fundatia Vodafone, constand intr-o linie telefonica gratuita si confidentiala, care sa raspunda nevoilor de informare, consiliere ?i suport, atat practic cat ?i emotional, pentru toti varstnicii din Romania.

One thought on “Telefonul varstnicului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *