ADAGIO – relaxare in pasi de dans

Cu bucurie in suflet va anuntam ca incepand cu data de 1 februarie 2016, am demarat un nou proiect prin care 30 de varstnici din Cluj-Napoca vor beneficia gratuit de un program inedit pentru Romania: cursuri de dans pentru seniori.

DSC_5470

Mai multe poze de la prima curs gasiti pe pagina de Facebook

Proiectul se va desfasura in perioada 1 februarie – 30 martie 2016 si este initiativa Departamentului de Sanatate Publica, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (UBB), Cluj-Napoca, in parteneriat cu Centrul Multifunctional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Varstnice nr.1, Directia de Asistenta Sociala si Medicala a Primariei Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Napoca Dance si cu noi, Asociatia Magic People.

DSC_5474

Scopul acestui proiect este de a contribui la imbunatatirea starii de sanatate la nivel fizic, psihic si social a unui numar de 30 de seniori din municipiul Cluj-Napoca prin oferirea de cursuri de dans de societate de catre instructori specializati din cadrul Clubului Sportiv Napoca Dance. Cursurile se vor desfasura saptamanal, luni si miercuri, timp de 2 luni.
ADAGIO este continuarea unui proiect de cercetare cu aceea?i denumire desfasurat in perioada Ianuarie – Iunie 2015, coordonat de Universitatea Babes-Bolyai, finantat de catre National Institute of Health, SUA, in colaborare cu Universitatea din Iowa, SUA. Impactul acestui proiect pilot asupra participantilor a fost foarte pozitiv, creand emulatie la nivelul acestei populatii, care si-a exprimat dorinta de a continua cursurile de dans. Asadar, ADAGIO reprezinta o initiativa unica in municipiul Cluj-Napoca, care a fost primita cu entuziasm de catre participanti.

Dansul reprezinta o modalitate placuta de activitate fizica in randul varstnicilor, acestia bucurandu-se atat de miscare, cat si de muzica si de compania placuta a colegilor lor. Dansul ii ajuta sa socializeze si sa simta ca invata ceva nou, ceva folositor si pentru petrecerile la care acestia participa cu diferite ocazii. Activitatea fizica trebuie sa fie pentru noi toti o placere, nu un chin. Prin practicarea regulata a dansului, varstnicii isi mentin tonusul fizic si cognitiv si au o calitate a vietii mai buna. – Petru Sandu, coordonatorul proiectului, medic, cercetator in Departamentul de Sanatate Publica, UBB

DSC_5468

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *