#ParintiLaScoala

 

Ati auzit de proiectul #ParintiLaScoala ? E o campanie initiata de Orange Romania, care se desfasoara in mai multe orase din tara, printre care si Cluj.

Este un proiect unde am participat si noi in 4 aprilie, cu 7 bunicuti si cu coordonatoarea de la Centrul de zi pentru varstnici nr 1 din Cluj.

 

095 Parinti la Scoala - Orange Cluj 04.04.2015 - foto Nicu Cherciu

 

Am considerat ca este important sa ii includem si pe ei in aceasta lume a tehnologiei, la care poate nu au avut acces pana acum. Iar pe doamna coordonatoare, am convins-o sa participe in speranta ca va afla trucuri si sfaturi pe care sa le poata transmite mai departe tuturor bunicilor din centru – ea fiind deja familiarizata cu telefoanele smart.

Fiecare participant a avut la dispozitie un smartphone, pe care sa aplice ceea ce aveau sa invete. Spre surprinderea noastra, unii dintre bunici ne-au intrebat direct cum pot sa faca un „selfie”, asa ca sesiunea de invatare a inceput cu ceva mai modern.

 

030 Parinti la Scoala - Orange Cluj 04.04.2015 - foto Nicu Cherciu

 

 

038 Parinti la Scoala - Orange Cluj 04.04.2015 - foto Nicu Cherciu

 

Dupa aceea am trecut la treburi mai serioase, iar 2 traineri de la Orange Smart Shop Cluj i-au invatat pe participanti ce inseamna KB, MB, GB, i-au ajutat sa inteleaga notiunile de baza despre internet, sa stie care sunt avantajele si dezavantajele diferitelor surse de internet dar mai ales sa poata sa isi gestioneze traficul de date inclus in abonament, ca sa nu ajunga sa plateasca in plus.

 

055 Parinti la Scoala - Orange Cluj 04.04.2015 - foto Nicu Cherciu

 

Asta cred ca a fost partea cea mai grea din curs. Aveam impresia ca este totul mult prea complicat pentru unii varstnici care nici nu au telefon mobil. Altii, erau tare entuziasmati si pareau ca unele informatii erau floare la ureche.

 

147 Parinti la Scoala - Orange Cluj 04.04.2015 - foto Nicu Cherciu

 

In partea a doua a cursului, bunicii nostri dragi au invatat cum sa isi faca adresa de e-mail de pe un smartphone. Si toti au reusit! Ba chiar si-au trimis mail-uri intre ei. A fost comic, frumos si emotionant in acelasi timp, pentru ca am vazut ca se poate, iar ei s-au bucurat pentru ca in sfarsit le arata cineva ce se intampla cu toata tehnologia de care aud de la copii, nepoti sau poate chiar stranepoti.

 

044 Parinti la Scoala - Orange Cluj 04.04.2015 - foto Nicu Cherciu

 

La sfarsit, au promis ca vor folosi adresele de e-mail, iar cei de la Orange Shop au fost tare draguti si le-au oferit cate un cadou simbolic.

 

236 Parinti la Scoala - Orange Cluj 04.04.2015 - foto Nicu Cherciu

 

Practic, putem spune ca la Cluj proiectul s-a numit #BuniciLaScoala. ­čÖé Multumim Orange Romania si Orange Shop pentru organizarea unui astfel de proiect.Multumim Nicu Cherciu pentru poze.

 

243 Parinti la Scoala - Orange Cluj 04.04.2015 - foto Nicu Cherciu

One thought on “#ParintiLaScoala

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.